Sfaturi utile

Camera de zi – un loc de relaxare

Dupa parerea mea camera de zi este camera care trebuie sa spuna multe despre noi. Aceasta camera este destinata petrecerii timpului liber, aici ne primim prietenii, ne uitam la TV, ne relaxam, lecturam.

Desi vrem sa impresionam, sa fie o camera bine pusa la punct nu vrem sa cadem in ridicol si sa creem o camera “impopotonata” , pretentioasa. Tocmai de aceea pornim de la un model de baza lucrand mai apoi la detalii si anume: decoratiuni, perdele, covoare. O incapere cu o mobila oricat de frumoasa, de luxoasa nu va iesi in evidenta decat prin obiecte decorative si accesorii. Ganditi-va cand faceti curat si va lipsesc covoarele din casa sau stergeti praful si decoratiunile nu sunt puse la locul lor, camera pare dezordonata, neterminata. Ei bine, asa arata o camera fara accesorii sau cu accesorii alese gresit, care nu ne spun nimic.

Elegant si fara varsta, albul arata bine intotdeauna, indiferent de stil. Albul este calm, reflecta lumina, poate fii cald si poate fii rece depinde de nuantele de alb pe care le alegem. Albul care reflecta lumina, accentueaza forma si textura. Daca doriti sa accentuati liniile ferme ale unui mobilier, albul este alegerea potrivita.

Daca am ales albul pentru mobilier putem sa ne jucam putin cu accesoriile. Putem sa ramanem pe aceeasi paleta de culori si sa alegem covorul de un ton mai cald decat mobila. Putem opta pentru niste plante care vor da o caldura aparte camerei prin reflectia lor, imprimand o nuanta de verde. Pe canapea putem pune niste perne colorate ( o nuanta de verde olive), niste decoratiuni ( vaze, bomboniere, fructiere) in aceeasi nuanta de verde.

Daca dorim sa decoram o camera in tonuri calde trebuie sa avem grija la combinarea culorilor. Insa, stiati ca o camera care este decorata in tonuri calde aduce buna dispozitie si stimuleaza creierul? Astfel veti fii inspirati atunci cand vine vorba de conversatia cu prietenii conferind astfel o atmosfera aparte.

Modul in care sunt decorate ferestrele contribuie foarte mult la intregul stil al camerei. Materialul crem – pal da senzatia de lumina, deci, chiar si atunci cand sunt trase, perdelele nu creeaza un contrast puternic cu peretii albi. Daca aveti ferestre joase, puteti opta pentru cornise care vor conferi inaltime fara a bloca insa lumina naturala. Deasemenea un truc foarte bun este acela de a folosi conrnisele pentru a ascunde micile imperfectiuni ale peretilor, diferentele de inaltime in camerele unde ferestrele sunt la diferite niveluri.

Asadar fie ca dorim sa alegem mobila, decoratiunile, perdelele sau covoarele pentru camera noastra de zi trebuie sa fim indrazneti dar in acelasi timp foarte atenti la detalii.

Nu uita: Viseaza frumos … Traieste elegant !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *