Sfaturi utile

Camera copiilor

Ei bine, pana acum totul a fost destul de usor, fie ca trebuia sa ne amenajam bucataria sau poate camera de zi, pentru ca stiai ce iti doresti, stiai de ce ai nevoie pentru a te simti bine in acel spatiu. Dar ce facem cand trebuie sa amenajam camera celor mici carora nu le putem citi gandurile. Pe langa faptul ca aceasta camera este locul de somn al copilului, este si locul unde acesta se joaca si descopera lucruri noi. Este locul unde el trebuie sa se regaseasca, unde trebuie sa se simta cel mai bine.

Asadar, avand in vedere ca cei mici isi petrec o mare parte a timpului cu jucariile lor preferate insirandu-le te miri pe unde, mobila trebuie sa fie cat mai compacta, si mai putina, lasand astfel loc terenului de joaca.
Dar, ce ne facem, pentru ca avem nevoie de foarte mult spatiu de depozitare atat pentru jucariile copilului cat si pentru hainutele care se inmultesc de la o luna la alta, odata cu cresterea acestuia. Trebuie sa gandim practic. Asadar construim dulapuri de sus pana jos, unde vom incadra si patul care poate fi extensibil la 2 persoane ( pentru acei copii carora le place sa mai stea peste noapte si cel mai bun prieten al lui).

Trebuie luat in considerare si faptul ca dormitorul copiilor este camera care suporta cele mai multe transformari intr-un timp relativ scurt, odata cu varsta. Asadar, pentru a economisi ceva bani, mobilierul trebuie ales de la bun inceput ca fiind unul flexibil si usor de adaptat la nevoile viitoare. Spre exemplu, biblioteca si biroul , care poate pentru inceput vor fii folosite doar pentru cartile din care citeste mama in fiecare seara inainte de culcare, sau pentru mascotele de plus, pe viitor vor fii folositoare caietelor si cartilor necesare la scoala.

Culorile sunt foarte importante in determinarea ambientului unei camere de copii. Acestea au un efect profund asupra dispozitiei unei persoane. Unele te fac sa te simti calm si linistit, altele iti fac inima sa pompeze mai tare si te incarca cu energie. Spre exemplu, culoarea albastra este calma si linistita. De fapt, albastrul poate calma o persoana agitata.Copiii care au camera albastra au tentinda sa se joace singuri in liniste. Acelasi lucru putem zice si despre culoarea roz care este preferata fetitelor. Portocaliul este o culoare vibranta, plina de energie. Daca incerci sa faci camera copilului un mediu relaxant si calmant, probabil nu vrei sa folosesti portocaliu drept culoare principala. Rosu este cea mai energica culoare. Este vibranta si plina de viata. Aceasta nu va creea o atmosfera foarte calma daca alegi rosul drept culoare principala. Studiile arata ca oamenii care au dormitorul in rosu au tendinta sa actioneze impulsiv. Rosul poate deasemenea sa afecteze temperamentul.
Astfel, culoarea dormitorului joaca un rol foarte important in dezvoltarea copilului, de la temperament, la cat de repede adorm, sau cat de armonios se joaca impreuna cu alti copii.

Trebuie sa tii cont si de locul de joaca a celui mic. De obicei ei prefera sa se joace pe jos, astfel un covor gros, este necesar pentru a te feri de surprize neplacute.

Cine a spus ca e usor…? Copii sunt cel mai frumos lucru din viata fiecarui om, iar dezvoltarea lui tine foarte mult si de mediul in care acesta creste. De la culorile camerei, la jucariile acestuia, toate sunt pana la urma foarte importante si devin parte din viata copilului.

Acum pentru ca se apropie 1 iunie – ziua internationala a copilului, echia Home Couture va pune la dispozitie o gama variata de covoare pentru copii, pentru ca cei mici sa se poata juca in voie.

Nu uita: Viseaza frumos …Traieste elegant!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *