Sfaturi utile

Design interior in alb si negru

Reprezinta uniunea maxima a contrastului. Albul si negrul sunt eternii oponenti care se atrag in acelasi timp. Utilizarea lor in design interior a devenit un clasic, dat fiind faptul ca in toate epocile, indiferent de stil, au reusit sa se impuna datorita simplitatii si armoniei pe care o inspira. Echilibrul intre lumina unuia si umbrele celuilalt au fost folosite cu succes in design interior, rezultand proiecte care ating perfectiunea.

Desi nu se poate atribui acestui duo o origine clara sau o apartenenta la un stil concret, totusi putem sa il regasim in trecut in momente de splendoare a desingului interior, ca de exemplu in sufrageriile neoclasice, bucatariile rustice sau baile deco.

Albul este asociat cu lumina, ordine, curatenie, puritate sau sensibilitate, iar negrul este atribuit intunericului si misticismului. Insa in design, putem spune ca jocul dintre aceste doua non culori a reusit sa atribuie albului optimism iar negrului mister.readimage (9)

O intrebare fireasca atunci cand dorim sa cream un spatiu in alb si negru este care ar fi proportia ideala de alb si negru? In primul rand trebuie sa tinem cont ca albul reflecta lumina iar negrul o absoarbe. De aceea vom folosi alb in zonele intunecoase ale camerei iar negru in cele central.

Intr-un living, de exemplu, peretii albi dau senzatia de spatiu datorita puterii albului de a amplia spatiile. Pe de alta parte negrul este folosit cu preponderenta in mobila de dining.

Este de asemenea foarte usor sa adaugam o pata de culoare la un decor alb-negru. Indiferent ca este o planta de ghiveci, un fotoliu impunator, sau niste perne colorate, acestea pot modifica complet tonul camerei. Orice culoare indrazneata va functiona, precum si orice element de orice dimensiune. Partea buna este ca putem schimba total aspectul incaperii schimband doar unul sau doua obiecte sau chiar adaugand un buchet de flori.

Simplitatea si eleganta sunt cu siguranta principalele atribuite ale unei incaperi in alb si negru. Daca va regasiti in aceste doua atribute va invitam sa incercati sa le folositi in urmatoarea remodelare a locuintei dvs.

Nu uita: Viseaza frumos… Traieste elegant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *